HUISARTSPROTOCOLLEN.NL

praktische protocollen voor de huisartsenpraktijk

homedisclaimercopyrightcontact

beschikbare protocollen: diabetes mellitus cardiovasculair risico wondbehandeling lijkschouw
protocollen in ontwikkeling: atriumfibrilleren  
beslisschema's vergeten anticonceptie pil reden van voorschrijven op recept triagestandaard ebola
   
wie zijn wij? 
 

HUISARTSPROTOCOLLEN.NL is ontstaan enerzijds uit de wens om de eigen protocollen om een makkelijk toegankelijke manier vast te leggen, en anderzijds uit de alom gehoorde vraag om reeds bedachte protocollen "te mogen inzien".

 

De bedenker en maker van deze site, Han Tan is huisarts. Zijn praktijk met drie huisartsen was één van de eerste huisartspraktijken die met daartoe opgeleide, gecertificeerde, allround praktijkondersteuners werkte. In de loop der jaren is er in zijn praktijk veel ervaring opgedaan met het op een goede manier delegeren van zorg naar praktijkassistentes en praktijkondersteuners. Het vertalen van die ervaring naar uitgewerkte protocollen valt niet mee. De drukte van alledag zorgt ervoor dat het opschrijven van hoe je dingen doet geen prioriteit krijgt. En tegen de tijd dat je het hebt opgeschreven is het zo weer achterhaald. Protocollen verworden dan makkelijk tot boekwerkjes die in een la verdwijnen. Als je zo'n protocol nodig hebt, kan je het niet vinden. Een internetversie van de protocollen ondervangt veel nadelen. Behalve het gebrek aan tijd...

 

In diezelfde periode was praktijkondersteuning booming business. De vraag naar protocollen door huisartsen die net begonnen met praktijkondersteuning was groot. Eigenlijk was het te gek dat elke praktijk zelf het wiel moest uitvinden. Met deze site hoopt de initiatiefnemer zichzelf, maar vooral ook veel collega's, veel tijd en vooral nodeloos verbruikte energie te besparen. Hoewel Han Tan de initiatiefnemer is voor deze site, is hij natuurlijk niet de enige die deze site mogelijk heeft gemaakt. De intensieve samenwerking met collega-huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkassistentes, is de basis geweest voor de vertaling van wetenschappelijke publicaties, naar de praktijk van alledag.

 

Han Tan is bereikbaar via hhtan@huisartsprotocollen.nl

Gebruik van deze internetsite
De op deze internetsite aangeboden informatie is een persoonlijke bewerking en interpretatie van algemeen geaccepteerde medische richtlijnen. De teksten op HUISARTSPROTOCOLLEN.NL zijn geschreven voor medisch geschoolde lezers. Beslissingen op basis van deze informatie zijn voor uw eigen rekening en risico.